Dyscalculie of moeite met rekenen?
Heeft je kind moeite met rekenen, of daadwerkelijk dyscalculie? Lees hier wat dyscalculie kenmerkt, hoe dit getest wordt en hoe je hierbij kan helpen.
Lees meerDe basisschool vormt de basis van het schoolleven van jouw kind: het is een periode waarin je kind kennismaakt met de basisvaardigheden taal en rekenen. Dit zijn de vaardigheden waarop je kind voortborduurt in zijn of haar latere schoolcarrière. Het is daarom belangrijk dat deze basis goed is. Om jouw kind hierbij te ondersteunen vind je op deze pagina gratis oefenbladen, blogs boordevol met tips en ons assortiment aan oefenboeken.
Heeft jouw kind nog een extra steuntje in de rug nodig met rekenen of taal? Meld hem of haar dan aan voor basisschool bijles. Tijdens de bijles taal of bijles rekenen werken we met jouw kind aan de onderdelen waar hij of zij moeite mee heeft. Zo bouwt jouw kind kennis, begrip en zelfvertrouwen op en gaat hij of zij met plezier naar school!
Remedial teaching biedt uitkomst als leren niet vanzelf gaat. Bij remedial teaching pakken we blokkades en achterstanden aan en proberen we verdere leerachterstanden te voorkomen. Aan de hand van een handelingsplan werken we gericht aan een onderwerp. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jouw kind om leert gaan met zijn of haar leerprobleem, weer mee kan doen met de groep en met zelfvertrouwen in de klas zit.
Download onze gratis oefenbladen voor taal en rekenen op het niveau van jouw kind. Zo kun je thuis aan de slag met oefenen, samen met jouw kind. De oefenbladen zijn gebaseerd op onze Lyceo Junior Oefenboeken.
Wil je na het oefenblad nog meer oefenen? Kijk dan eens bij onze oefenboeken onderaan de pagina of in onze webshop. Veel oefenplezier!
Wat is de doorstroomtoets? Hoe maak je een vliegende start met rekenen? Of hoe help je jouw kind met begrijpend lezen in groep 4? In onze blogs geven wij antwoord op al jouw vragen omtrent basisschool onderwerpen. Filter op de groep van je kind en eventueel het vak en lees snel verder!
Heeft je kind moeite met rekenen, of daadwerkelijk dyscalculie? Lees hier wat dyscalculie kenmerkt, hoe dit getest wordt en hoe je hierbij kan helpen.
Lees meerWelke onderdelen worden er in groep 5 getoetst? En wat houden deze LVS-toetsen nou precies in? We vertellen het je in deze blog.
Lees meerIs jouw kind klaar voor groep 8? Met deze praktische tips maakt jouw kind een goede start van het schooljaar in groep 8!
Lees meerElke docent krijgt dus wel eens te maken met leerlingen met dyslexie. Hoe ga je hier als docent mee om? We geven 5 tips.
Lees meerHoe kan je jouw kind het beste ondersteunen bij het leren van de tafels in groep 4? We geven een aantal leuke en handige tips!
Lees meerIn groep 4 of 5 moet je kind waarschijnlijk voor het eerst een spreekbeurt geven voor de klas. Met deze tips kunnen jullie alvast beginnen met het voorbereiden!
Lees meerIn groep 7 leert jouw kind nieuwe vormen van spelling. Wat leert je kind precies? En hoe kan je hem of haar daarbij helpen? Lees onze tips!
Lees meerIn groep 3 leert jouw kind klokkijken. Dat kan best een uitdaging zijn. In deze blog lees je hoe je jouw kind hier het beste bij kunt helpen!
Lees meerWat houdt een boekverslag of boekpresentatie in op de basisschool? En hoe kan je jouw kind hierbij helpen? Je leest het in deze blog!
Lees meerIn groep 6 krijgt je kind voor het eerst te maken met breuken. Oefen thuis samen met jouw kind, met deze handige tips!
Lees meerWat houdt begrijpend lezen nou eigenlijk in? En hoe help je jouw kind om deze vaardigheid te verbeteren? Lees onze tips.
Lees meerIn groep 8 maken alle leerlingen de doorstroomtoets. Maar wat houdt dit in en wat verandert er ten opzichte van de eindtoets? Wij leggen het uit!
Lees meerEindtoetsen dienen te voldoen aan eisen vanuit de overheid: er zijn 5 toetsen die hieraan voldoen. In deze blog lees je hier meer over!
Lees meerDe eindtoets en -musical, afscheid nemen, inschrijven bij een middelbare school. Het is een belangrijk jaar, wat kun je als ouder verwachten?
Lees meerCijfers zijn overal, je hoeft er niet per se de boeken voor in te duiken. Er bestaan tal van creatieve oefeningen. Lees het in deze blog!
Lees meerMet onze oefenboeken kan je kind thuis zelfstandig, of met jouw hulp, aan de slag met taal en rekenen. Ieder oefenboek bestaat uit een onderdeel van een van de basisvaardigheden: spelling, begrijpend lezen, breuken, maten en gewichten, etc. In de oefenboeken staat bij ieder onderdeel uitleg en een voorbeeld. Achterin staan de antwoorden met een stappenplan over hoe jij samen met je kind tot het juiste antwoord kan komen. Je vindt in onze webshop oefenboeken voor leerlingen uit groep 3 t/m 8 en regelboekjes voor taal en rekenen. Voor leerlingen in groep 8 verkopen we ook speciale oefenboeken ter voorbereiding van de eindtoets.