Dyscalculie of moeite met rekenen?
Heeft je kind moeite met rekenen, of daadwerkelijk dyscalculie? Lees hier wat dyscalculie kenmerkt, hoe dit getest wordt en hoe je hierbij kan helpen.
Kun jij extra ondersteuning gebruiken bij het maken van je huiswerk en het leren voor toetsen, zodat je vol vertrouwen de toetsweek ingaat? Dan kan huiswerkbegeleiding helpen. Meld je vóór 30 november aan voor huiswerkbegeleiding en ontvang de eerste 3 maanden 15% korting!
Meld je nu aan!Vanaf 2024 groeien er, naar schatting van het CPB, in Nederland 230.000 kinderen op onder de armoedegrens. In sommige situaties kan het voorkomen dat er niet elke dag voldoende voedsel in huis is, waardoor kinderen geen of slecht voedsel mee naar school krijgen. Om deze reden is er vorig jaar door de overheid 100 miljoen euro vrijgesteld voor leerlingen die een behoorlijke maaltijd op school het hardste nodig hebben. Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis zijn met deze informatie schoolmaaltijden.nl gestart. Hiermee helpen zij leerlingen, in samenwerking met scholen, aan een gevulde buik op school.
Wanneer leerlingen niet elke dag genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen, verslechteren de schoolprestaties. Daarnaast is de basis- en middelbareschooltijd een moment van groei van het kind. In deze periode ontwikkelen zij ook eetgewoontes, daarom is gezond en regelmatig eten extra belangrijk. De gratis voedselmogelijkheden van schoolmaaltijden.nl zorgen niet alleen voor gevulde buiken, maar brengt de leerlingen ook meer samen. Zo kunnen zij makkelijker praten over hun thuissituatie onder het genot van een gezonde en voedzame maaltijd. Daarnaast zorgt dit ook bij de ouders voor minder stress, omdat zij zich nu niet meer druk hoeven te maken over de gezonde lunch voor hun kind(eren) op school.
Schoolmaaltijden.nl biedt 2 verschillende vormen van ondersteuning: maaltijden op school of boodschappenkaarten voor ouders of verzorgers. De school maakt hierin de keuze voor hun leerlingen.
Scholen waar 30% of meer van de kinderen afkomstig is uit een gezin met een laag inkomen, komen in aanmerking voor kosteloze schoolmaaltijden. Het aantal inschrijvingen ligt nu op ruim 1300 basis- en middelbare scholen. Twee derde van deze scholen kiest voor een gratis maaltijd op school. Hiervoor krijgen zij 9 euro per week per leerling, waarbij de school vrij is om te kiezen wat voor maaltijden zij verzorgt. Eén derde van de scholen kiest voor de boodschappenkaarten. Deze hebben een waarde van 11 euro per kind per week. Voor de boodschappenkaarten worden ouders of verzorgers benaderd door de school. Ongeveer 3.000 leerlingen in Nederland hebben al een boodschappenkaart ontvangen.
Scholen kunnen zich aanmelden tot en met het eind van 2023. Dit initiatief is bedoeld als tijdelijke hulp voor leerlingen en scholen. Of het wordt vervolgd na 2023 is dus nog onduidelijk. Voor nu blijft schoolmaaltijden.nl zich druk bezighouden met het helpen van scholen en oudersor middel van de gratis maaltijden en boodschappenkaarten. Hiermee hopen ze zoveel mogelijk leerlingen met een volle buik in de klas te krijgen, zodat ze vol energie de lessen kunnen volgen.
Extra steuntje in de rug?
Kan jij wel wat extra hulp gebruiken bij het plannen en maken van het huiswerk? Wie weet is huiswerkbegeleiding wel iets voor jou! Tijdens huiswerkbegeleiding leren we leerlingen leren, zodat ze uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen.