8 motivatie tips voor school
Heb je niet altijd de motivatie om aan school te werken? We geven je graag een aantal tips voor meer motivatie voor school.
Kun jij extra ondersteuning gebruiken bij het maken van je huiswerk en het leren voor toetsen, zodat je vol vertrouwen de toetsweek ingaat? Dan kan huiswerkbegeleiding helpen. Meld je vóór 30 november aan voor huiswerkbegeleiding en ontvang de eerste 3 maanden 15% korting!
Meld je nu aan!Misschien heb je het je (groot)ouders weleens horen zeggen: je studententijd is de beste tijd van je leven! Nou is het natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn, maar voor veel mensen is het in elk geval wel een tijd om nooit te vergeten. Vaak sluit je vriendschappen voor de rest van je leven en je doet waardevolle ervaringen op. Je gaat steeds meer zelf ondernemen, zonder dat je ouders steeds op je vingers kijken.
De kans is groot dat je op je nieuwe studie nog niet zoveel mensen kent of misschien wel helemaal niemand. Het voordeel is dan weer dat dat voor je medestudenten ook geldt, dus de meesten zullen ervoor open staan om nieuwe mensen te leren kennen. Dat lukt tijdens je lessen of colleges waarschijnlijk al vrij aardig: vaak moet je in groepjes samenwerken en dan maak je automatisch al contact. Maar ook buiten je studie om kun je natuurlijk op zoek gaan naar leuke mensen.
Sluit je bijvoorbeeld aan bij een studentenvereniging, een dispuut of een sportclub speciaal voor studenten. Daar leer je mensen kennen die dezelfde dingen leuk vinden als jij, dus dat zit wel goed. Als je in een andere stad gaat studeren, leer je zo meteen ook je nieuwe omgeving goed kennen. Een baantje is ook een manier om mensen te ontmoeten. Kun je meteen lekker bijverdienen!
Is je studie ver weg of ben je gewoon toe aan je eigen plek? Dan moet je op zoek naar een kamer en dat valt nog niet altijd mee. Voor betaalbare studentenkamers via een bemiddelingsbureau moet je vaak best lang op de wachtlijst staan. Als je van heel ver moet komen, krijg je meestal wel voorrang.
Wil je een plek veroveren in een studentenhuis, dan moet je meestal hospiteren. Dat komt neer op een kennismakingsgesprek met de huidige bewoners, die dan gaan kijken wie ze als nieuwe huisgenoot willen. Soms komen er voor één kamer wel tien mensen of meer op gesprek, dus de kans dat jij het wordt is klein. Blijven proberen is het enige dat erop zit.
Een andere optie is, om een kamer onder te huren van iemand die bijvoorbeeld naar het buitenland gaat. Het nadeel is dat je er weer uit moet als diegene terugkomt, maar het grote voordeel is dat je dan wel al in je studiestad woont en het sneller hoort als ergens een kamer vrijkomt. Uiteindelijk lukt het de meeste mensen wel om binnen een paar maanden woonruimte te vinden.
Kijk in de tussentijd ook eens op Facebook en andere socials, hang briefjes op bij de supermarkt en in de kroeg en zeg tegen iedereen die je kent dat je een kamer zoekt. De aanhouder wint!
Extra steuntje in de rug nodig?
Kan jij nog wel wat extra hulp gebruiken? Kijk dan eens bij onze examentrainingen. In een 2- of 3-daagse training bereiden we eindexamenkandidaten optimaal voor op de school- en eindexamens. We bieden examentrainingen op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau in alle vakken. En met locaties in heel Nederland zijn we bijna altijd bij jou in de buurt!