Extra oefenen voor jouw examens!

Wil jij thuis aan de slag met extra oefenen voor de eindexamens? Dat kan met Lyceo Examen Oefenen! Hiermee krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving met uitlegfilmpjes, aanvullende theorie, oefenopgaven en een oefentoets. Ook geven we uitgebreide feedback zodat jij weet aan welke onderdelen je nog extra aandacht moet besteden.

Met Examen Oefenen herhaal je de examenstof, kun je thuis extra oefenen en weet je nóg beter wat je tijdens het centraal examen kunt verwachten. De oefenopgaven zijn opgezet door ervaren trainers en getest door docenten en leerlingen. Uiteraard sluiten de opgaven volledig aan op het centraal examen. Hierdoor kun je tijdens het centraal examen onderwerpen en vragen makkelijker herkennen en ben je beter in staat de opgaven te beantwoorden.

Ga naar Examen Oefenen

Nieuwe naam en uitstraling!

Onze digitale leeromgeving heeft sinds kort een nieuwe naam en uitstraling! Had jij al toegang tot Lyceo Examen Oefenen? Dan verandert er voor jou niks. Lyceo Upp is alleen de nieuwe naam van het vertrouwde platform dat je al gebruikt.

Bekijk de vernieuwde omgeving

Lyceo Upp

Lyceo Examen Oefenen en Lyceo Upp zijn dezelfde digitale leeromgeving. Wanneer jij een examentraining volgt, noemen we het Lyceo Examen Oefenen. Maar als je het platform los wilt gebruiken als abonnement, noemen we het Lyceo Upp.

Je kunt Lyceo Examen Oefenen tijdens het boeken van een Lyceo examentraining bijbestellen in jouw winkelmandje, voor het vak waar je ook een examentraining in volgt. Je ontvangt dan direct een aparte e-mail waarmee je toegang krijgt. Heb je al een examentraining geboekt maar ben je daarbij Lyceo Examen Oefenen vergeten? Geen probleem! Onze klantenservice helpt je graag en is te bereiken op 071-7900040 of info@lyceo.nl.

Heb je geen examentraining gevolgd, maar wil je wel extra oefenen? Of wil je toegang tot alle vakken? Dat kan! Hiervoor sluit je gemakkelijk een abonnement af op het Lyceo Upp-platform. De digitale leeromgeving is precies hetzelfde als bij onze examentrainingen.

Ga naar Lyceo Upp

De Lyceo-app

We maken het je graag nog makkelijker, want Lyceo Oefenen is beschikbaar als app in de Google Playstore of Apple Store! Klik op een van onderstaande knoppen om de app te downloaden:


Je kunt via app.lyceo.nl naar het platform of via de Lyceo-app!

Hoe werkt Lyceo Examen Oefenen ?

Elk examenvak is opgedeeld in de bekende examendomeinen. Per domein vind je een of meer onderwerpen. Bij de onderwerpen vind je uitlegfilmpjes, aanvullende theorie en oefenopgaven. Ieder vak wordt afgesloten met een oefentoets. Bij elke vraag van de oefenopgaven en oefentoets krijg je uitgebreide feedback op jouw gegeven antwoord. Zo weet je precies welk domein nog extra aandacht nodig heeft. Je kunt de opgaven net zo vaak oefenen als je wil.

Het concept is erg handig. Als eindexamenleerling is het erg handig om alle toets stof op een plek te hebben staan. Het platform ziet er al erg knap uit.

- Yulisa, 6 vwo -

Ik vind het fijn dat ik door het tijdbalkje kan zien hoe ver ik al ben binnen het onderwerp, het werkt motiverend. Verder vind ik het fijn dat er een filmpje is en tekst, zo heb je verschillende manieren van uitleg, ook voor bijvoorbeeld mensen die een voorkeur hebben voor één.

- Wieke, 6 vwo -

Wetenschappelijke onderbouwing

Als leerlingen zich bewust zijn van het niveau waarop ze een vak beheersen, kunnen ze met de juiste feedback tot een volgend beheersingsniveau komen. Daarnaast is er wetenschappelijk bewijs dat het digitaal verkrijgen van feedback positieve effecten heeft op de leeruitkomsten. Daarom wordt bij Lyceo Oefenen het beheersingsniveau van de leerling continu inzichtelijk gemaakt in combinatie met gerichte feedback. De oefenvragen zelf zijn gebaseerd op het niveau van kennis, toepassing en inzicht. Dit sluit aan bij de vormgeving van toetsen op school.

Verder is bewezen dat informatie die zowel via beeld als via woord gepresenteerd wordt makkelijker kan worden opgeslagen. Deze informatie wordt namelijk via twee afzonderlijke maar gelijktijdige processen verwerkt in de hersenen. Dit maakt het leren minder belastend en effectiever. Deze ondervindingen ondersteunen het gebruik van video’s bij het leerproces.

Meer over de wetenschappelijk onderbouwing